Publicerad den 26 oktober 2012 09:03 | av Tidningarnas Telegrambyrå (TT)

Många olyckor efter snöfallet

I morse voltade en bil söder om Skövde där det rådde blixthalka. I Stockholms län har polisen räknat ihop till 28 trafikolyckor efter snöfallet i går kväll. Det finns inga rapporter om att någon skadats allvarligt.


Många olyckor efter snöfallet.

Många olyckor efter snöfallet.

Flera trafikolyckor har rapporterats efter snöfallet i går kväll. I morse voltade en bil söder om Skövde där det rådde blixthalka. Det finns inga rapporter om att någon person skadats allvarligt.

En bil voltade på riksväg 26 söder om Skövde i morse. En kvinna färdades i bilen och troligen har hon kommit undan olyckan utan svårare skador.

Enligt polisen rådde blixthalka på platsen.

Polisen har räknat ihop till 28 trafikolyckor i hela Stockholms län efter snöfallet i går kväll. Men på fredagsmorgonen fanns inga rapporter om att någon person skadats allvarligt.

- Vi har haft en del avåkningar, och det är klart att vädret ligger bakom, säger presstalesmannen Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

I Uppsala län inträffade den första trafikolyckan i det hala väglaget vid 21-tiden i går.

- Sedan hade vi ytterligare någon enstaka under natten och ett par på morgonen. Ett par personer har förts till sjukhus för kontroll, men vi har inga rapporter om att någon skadats allvarligt, säger länsvakthavande polisbefälet Mats Öjdahl.

Snöbyar, snöblandat regn eller regn kan förekomma lokalt under helgen. Kylan börjar avta i söder på tisdag när lite mildare luft strömmar in.

- På onsdag kan sydligaste Sverige få upp till tio plusgrader, säger Sandra Andersson på SMHI:s pressjour.

I norra Norrland råder redan vinter på en del håll, och under natten till fredagen var det minus 20,7 grader i Pajala och Parkalompolo. I den senare orten slogs nytt säsongsrekord, minus 20,8 grader, i torsdags.

- Blåsten gör att det känns ännu kallare även öster om fjällkedjan i norr, berättar Sandra Andersson.

Som vinter räknas en period när dygnsmedeltemperaturen hamnar under nollstrecket fem dagar i rad.

video-nyheter