Publicerad den 26 oktober 2012 09:39 | av Tidningarnas Telegrambyrå (TT)

Rut-avdrag för lärarstöd hemma

Om regeringens förslag till läxhjälp för gymnasieungdomar går igenom blir det till skillnad från i dag fritt fram för föräldrar att inom ramen för rut-avdraget betala lärare för att läsa läxor med ungdomarna.


Rut-avdrag för lärarstöd hemma.

Rut-avdrag för lärarstöd hemma.

Om regeringens förslag till läxhjälp för gymnasieungdomar går igenom blir det till skillnad från i dag fritt fram för föräldrar att inom ramen för rut-avdraget betala lärare att komma hem och läsa läxor med ungdomarna, rapporterar Ekot som intervjuat Skatteverkets rättsliga expert Pia Blank Thörnroos om förslaget.

- Allt sådant arbete som ligger i läroplanen ger rätt till skattereduktion om läxläsningen eller arbetet sker i hemmet. Vi behöver inte gå in och pröva om det är en privatlärare eller något annat. Vi ser bara att det är läxläsning eller annat skolarbete som ger rätt till skattereduktion, lyder hennes bedömning av förslaget.

Redan i dag är det möjligt för föräldrar att göra rut-avdrag för läxhjälp för barn som går i grundskolan, eftersom det då räknas som en form av barnpassning.

video-nyheter